29.05.2013

İsa'nın Kayıp Şifresi

İsa ile ilgili kitaplar ve romanlar hep ilgimi çekmiştir.Bunlardan biride İsa’nın Kayıp Şifresi romanıdır.Kitabın konusunu kısaca özetledim.

Damien New York'ta yaşayan bir televizyon senaristtir. Bir gün bir telefonla babasının Fransa da öldüğünü haber alır ve babasının ölümünü araştırmak için Fransa ya döner.Orada babasının bir ev aldığını öğrenir ve babasının evine yolculuğa çıkar ama başına geleceklerden hiç haberi yoktur.

Damien babasının evine girdiğinde babasının ölümüne neden olan adamların saldırısına maruz kalır.Damien’e babasının bir gazeteci arkadaşı Sophie Damien’e yardım eder ve evine alır. Damien ve Sophie birlikte babasının ölümüne neden olan şeyi araştırmaya koyulurlar.Sophie babasının araştırdıklarını göstermek istemiş ama ölmüştür.Sophie Damien’e babasının kilisenin kutsal eşya saydığı iorden taşını araştırdığını söyler.

…Her neyse İorden taşı Hristiyan tarihinin en gizemli kutsal eşyalarından biridir.Efsaneye göre Mesih’e ait bir mücevher(s.50)

Bu taşın başından geçen macerasını,İsa’nın mesajının bir anahtarı olduğunu ve İsa’nın öğrencilerine Petrus,Yuhanna,Yakub'a verdiği sırrı olduğunu,bu taşın kimin eline geçtiğini,Dürer’in kendi tablosunda ve Leonarda da Vinci'nin bu sırrı ünlü tablosu Mona Lisa eserinde nasıl şifrelediğini, Hristiyanlığın ve havarilerin uygulamalarının Yahudi mezhebi olan Esseniler ile benzerliğini tehlikeli koşuşturmalarla araştırırlar.

…İorden taşının sırrını keşfeden Leonardo da Vinci olmuş,bunu da Dürer’e anlatmış,o da bu taşa Melancolia gravüründe gönderme yapmış,şimdiye kadar beni takip edebildiniz mi?(s.138)

…Havarilerin İşlerinde Aziz Luka’nın ilk Hristiyanlarla ilgili verdiği bilgi Philon’un Essenilerle ilgili verdiği bilgilere çok yakındır.Örneğin pantekot yortusu kutlamaları.Hristiyanlığın en derin sembollerinden biri olan Son Yemek,ekmeğin kutsanmasıyla ve ellerin uzatılmasıyla bir Esseni ayinin kopyasıdır…(s.150-151)

Fakat bu sırrın peşinde sadece Damien ve Sophie yoktur bu ikiliden önce Vatikan da gizli olarak kurulmuş olan bir topluluk Acta Fidei,Opus Dei gibi gruplar ile zengin siyasetçilerden oluşan Bilderberg grubu bu ikilinin daima peşindedir.İsa’nın verdiği bu sır neydi acaba?Bu ikili bu sırrı rakiplerinden önce bulacak mı ve tehlikeden kurtulacaklar mı?Gerilim,macera ve aksiyon dolu anlatımla İsa’nın kayıp şifresini bulmak için yapılan araştırma ve meraklı konusuyla okunacak güzel bir roman.

Kitap: İsa’nın Kayıp Şifresi 
Yazar: Henri LOEVENBRUCK
Dili: Türkçe
Sayfa: 368
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Facebook Reklam

Blogger Template by Clairvo