12.03.2013

Tanrı Sözünü Düşünmek

Tanrının sözünü düşünmemiz için bir dizi çekici gidiş yolları vardır.Aşağıda altı kilit alanda alıştırma örneği olabilir.

1.Duymak.Romalılar 10: 17 Demek ki iman, haberi duymakla, duymak da Mesih'le ilgili sözün yayılmasıyla olur.

2.Okumak.Vahiy 1: 3 Bu peygamberlik sözlerini okuyana, burada yazılanları dinleyip yerine getirene ne mutlu! Çünkü beklenen zaman yakındır.

3.Düşünmek.Mezmurlar 1: 2-3 Ancak zevkini RAB'bin Yasası'ndan alır Ve gece gündüz onun üzerinde derin derin düşünür.Böylesi akarsu kıyılarına dikilmiş ağaca benzer, Meyvesini mevsiminde verir, Yaprağı hiç solmaz. Yaptığı her işi başarır.

4.Çalışmak.Elçilerin İşleri 17: 11 Veriya'daki Yahudiler Selanik'tekilerden daha açık fikirliydi. Tanrı sözünü büyük ilgiyle karşılayarak her gün Kutsal Yazılar'ı inceliyor, öğretilenlerin doğru olup olmadığını araştırıyorlardı.

5.Ezberlemek.Mezmurlar 119: 9,10,11 Genç insan yolunu nasıl temiz tutar? Senin sözünü tutmakla.Bütün yüreğimle sana yöneliyorum, İzin verme buyruklarından sapmama!Aklımdan çıkarmam sözünü, Sana karşı günah işlememek için.

6.Uygulamak.Yakup.1: 22 Tanrı sözünü yalnız duymakla kalmayın, sözün uygulayıcıları da olun. Yoksa kendinizi aldatmış olursunuz.

Kaynaklar
christianchallenge.us
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Facebook Reklam

Blogger Template by Clairvo