6.08.2013

Tanrı Bizi Dinliyor mu?

Birçok insan Tanrı varsa neden dualarımızı kabul etmiyor diye düşündürücü soruyu kendine soruyor.Dualarımız bazen tavana sıçrayan gibi görünüyor. Ama ne hissediyoruz gerçekten her zaman doğru değildir.

İncil Tanrı'nın bize dualarımıza cevap vereceğini öğretir (Yuhanna 16:24).Ama hatırlayacağımız bir kaç zorunlu şey vardır.Tanrı'nın cevabı her zaman umut verici olmayabilir.Onun cevabı bazen basitçe 'hayır'dır.Ve onun cevabını anlamak asla bir şey olabilir.Her durumda, onun cevabı her zaman en iyi cevaptır.O bizi içtenlikle seviyor ve dualarımız onun cevaplarına her zaman gereklidir.Bunlar ne istediğimizin zorunlu olarak olmasalar bile.
Evet,dua istediğimizde Tanrı ile dürüst olmak için bir zamandır.Ama aynı zamanda bizim kimin kontrolünde olduğumuzu kabul etmek gerekir.Ve bizim yaşamımıza ne getirdiğini kabul ederek Tanrı'ya bize anlamamız için bir zamanda sormalıyız.

Tüm bu dualarımız için etkisiz kılabilecek nedenler de vardır.Bunları söyledikten sonra dualarımız cevapsız görünecek gibi geliyor.Biz kendimize bunu sormak gerekiyor.

1.Yanlış motifler ile mi soruyorum?İncil der ki ''Dilediğiniz zaman da dileğinize kavuşamıyorsunuz. Çünkü kötü amaçla, tutkularınız uğruna kullanmak için diliyorsunuz''(Yakup .4: 3).Kötü dilekler,tutkular,birini zarara uğratacak dualar beddua gibi şeyleri Tanrı kabul etmez.

2.Tanrı'ya günahlarını itiraf ettiniz mi? İtiraf edilmeyen günahlar bizi Tanrı'dan uzaklaştırır ve Tanrı bizim dualarımızı duymayacaktır.''Bakın, RAB'bin eli kurtaramayacak kadar kısa, Kulağı duyamayacak kadar sağır değildir.Ama suçlarınız sizi Tanrınız'dan ayırdı. Günahlarınızdan ötürü O'nun yüzünü göremez, Sesinizi işittiremez oldunuz.''(Yeşeya 59:1-2).

3.Tanrı'ya daha önemli bir şey yaptınız mı?Tanrı bazı insanların olduğunu peygamber Hezekiel'e söyledi."İnsanoğlu, bu adamların yüreği putlara bağlı. Diktikleri putların kendilerini günaha sokmasına olanak veriyorlar. Öyleyse onların bana danışmasına izin vermeli miyim? (Hezekiel 14: 3) Putlar her zaman Tanrı'nın yanlış görüntüleri değildir.Herhangi birşey Tanrı'dan daha önemli hale gelirse bunlar puta dönüşür.İster sınıfta popülerlik veya bir başarı putu.Kendinize sorun,''Hayatımda şu anda herhangi bir puta yer var mı?''

4.Tanrı'nın sözünde kalıyor musun? İsa ''Eğer bende kalırsanız ve sözlerim sizde kalırsa, ne isterseniz dileyin, size verilecektir'' dedi (Yuhanna 15: 7).Eğer İncil okumaya yeterli zaman harcıyormusunuz?

Bu noktaların her biri tabii ki önemlidir,ama onunla iletişim için önce en öneemlisi insanın Tanrı'ya ait olmasıdır.İsa ''Tanrı'dan olan, Tanrı'nın sözlerini dinler'' dedi (Yu.8: 47 )

Sonuç,Hristiyanlar olarak hayatımızda etkili bir dua yaşamı için Tanrı'yı ilk yere koymak gerekir.Eğer bunu yapıyorsak Tanrı dualarımızı duyar ve onları cevaplar.

Sadece o sonsuza kadar, yaşam için, sizin için en iyi cevabı verir.Tanrı'ya güven gerekir: "RAB'be güven bütün yüreğinle, Kendi aklına bel bağlama.Yaptığın her işte RAB'bi an, O senin yolunu düze çıkarır.(Özdeyişler 3: 5-6)

Yorum ve Görüşlerinizi belirtmekten çekinmeyin,eğer sorunuz veya paylaşmak istediğiniz bir şey varsa iletişim bölümünden yazabilirsiniz,sevgiyle kalın.

Kaynak:http://www.christianitytoday.com'dan çevrilmiştir.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Facebook Reklam

Blogger Template by Clairvo