13.07.2013

Kutsal Kitap Mastürbasyon Hakkında Ne Söyler?

İncil'de mastürbasyon hiç anlatılmamaktadır.Böyle bir güçlü ve yaygın olay insanlarda olduğu için bu biraz garip görünüyor.Ve, Levililerin cinsellik hakkında söylenecek çok şeyi var olduğu göz önüne alındığında, bir konunun kapalı olacağını doğal olarak düşünürdüm. Ama değil. Mastürbasyon özellikle açık olarak günah değildir. Bununla birlikte, günah ya da günah değil gibi bir şeyin telaffuzunda dikkatli olmalıdır.Bu nedenle, ilgili cinsel konularda kutsal ilkeleri akıllıca mastürbasyon konusuna uygulayabilmek için görmek gerekiyor.

Her şeyden önce, seks doğurganlığı amaçlar, fiziksel zevk ve bir koca ve karısı arasında samimiyet gösterilmesi için Tanrı tarafından oluşturuldu.Bu bağlamda, cinsel hareket saflık ve kutsallık içinde karı koca arasında sağlıklı bir evlilik ilişkisi içinde amaçlanmıştır. Buna karşılık, mastürbasyon bir eşin hediyesi olmadan cinsel serbest noktasında kendini uyarmasıdır. Bu mastürbasyon çiftler için Tanrı'nın cinsel tasarım reddi olduğunu görünüyor.Ancak, günah mıdır? Tekrar bu soruya cevap vermek zordur çünkü İncil'de telaffuzu yoktur. Bununla birlikte, kuşkusuz saflık ilkesinde doğrudur. Mastürbasyon saflık kategorisi altında mıdır?

Biz eminlikle bunun için söyleyebiiliriz.Eğer mastürbasyon cinsel fanteziler ve pornografi içeriyorsa o zaman kesinlikle saf değildir ve çok günahtır.İncil açıkça vücudumuzun Tanrı'ya ne kadar önemli olduğunu ve biz de saf kalması olduğunu öğretir.

Mat. 5:27-28 “Zina etmeyeceksin dendiğini duydunuz. Ama size derim ki, bir kadına istek duyarak bakan herkes o anda yüreğinde onunla zina etmiş olur.” İsa şehvetli düşüncelerle günah olduğunu söylüyor.


Eğer o zaman kesinlikle hiçbir cinsel fantezi yapmadan mastürbasyon günah mıdır?Yine, buna cevap vermek zordur. Ancak, Kutsal Kitap mahkum etmez ya da izin vermez çünkü,biz dogmatik iddialarda yapabilirsiniz? Ayrıca bir kişi zina işlememek amacıyla cinsel dürtüsünü azaltmak amacıyla mastürbasyon olabilir mi?Elbette, gerçek zina günah olur, ve mastürbasyon bu durumda tercih olacaktır. Ama bu kişinin bedeni tarafından hakim edilir anlamına mı geliyor? Eğer öyleyse, o yanlış olur. Ama, bu zina önlemek içinse cinsel gerilimden kendini kurtarmak için kabul edilebilir mi? İncil mastürbasyonun günah ilan olmadığından Yine, ben öyle diyemeyiz.

Cinsel ahlak konuşan bazı ayetler bakalım. Her bir ayetten sonra yorum olacaktır.


Ef.3:5 Aranızda fuhuş, ahlaksızlık ya da açgözlülük anılmasın bile. Kutsallara yaraşmaz bu.

"Ahlaksızlık" için Yunanca bir porneria kelimedir.Yasadışı cinsel ilişki, yani, zina,hayvanlarla cinsel ilişki, vb anlamına gelir.


Kol.3: 5 Bu nedenle bedenin dünyasal eğilimlerini fuhşu, pisliği, şehveti, kötü arzuları ve putperestlikle eş olan açgözlülüğü öldürün.Yine, "ahlaksızlık" için kelime porneria.


Sonuç

Hıristiyan yaşam amacı düşünce ve eylemde saf olmaktır.Ancak yinede mastürbasyon için kesin bir şey söyleyemeyiz çünkü Tanrı İncil'e ne bir şey ekleyin ne de bir şey çıkarın demektedir.Mastürbasyon bununla birlikte belirli koşullar altında makul görülebilir.

Cinsel anlamda uyarımların çok güçlü olduğu zamanlarda geceleri Tanrı’nın oluşturduğu bedensel rahatlama rüyaları söz konusudur ayrıca mastürbasyonun bilimsel açıdan bazı hastalıkları da gidermektedir.Her insanın da cinsel dürtüleri de aynı olmayabilir ve bu kişiler de gün içerisinde daha büyük günaha düşmemek için bir kurtuluş olarak cinsel gerilimlerini gidermek için bedenimizin hakimiyetinde kalmamak kaydıyla başvurabilir.

Rom. 6:12-14 “Bundan böyle günah ölümlü bedeninizde egemenlik kurmasın; öyle ki, bedenin tutkularına uymayasınız. Ne de bedeninizin parçalarını kötülük araçları olarak günaha sunun! Bunun yerine, ölüler arasından yaşama kavuşmuş kişiler olarak kendinizi Allah’a sunun. Bedeninizin parçalarını da doğruluk araçları olarak Allah’a yararlı kılın. Çünkü günah sizlere egemen kesilmeyecektir. Çünkü ruhsal yasa altında değil, kayra altındasınız. 

O kendi bedenimizde kutsallık ve saflık arayarak bizim günahkâr eğilimlerimizi, bizim durumlarımızı, bizim zorluklarımızı ve arzularızın çok farkında olduğu için belki de Tanrı mastürbasyona İncil'de söz etmedi. Tanrı günah olmadığını ilan etseydi, o zaman bizim hareketimiz kötü ve onun tarafından esir olacağımıza emin olabilirsiniz.

Yorum ve Görüşlerinizi belirtmekten çekinmeyin,eğer sorunuz varsa iletişim bölümünden sorabilirsiniz,esenle kalın.

Kaynak:carm.org'dan çevrilmiştir.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Facebook Reklam

Blogger Template by Clairvo