10.01.2013

Nuh(Noah) Filmi

Nuh Peygamberin hayatını anlatan 'Noah' filmin çekimlerine 'rüya projem' olarak nitelendirerek başlayan ünlü yönetmen Darren Aronofsky'nin filmi çekmek için daha önce verdiği bir röportajda "13 yaşından beri bunun hayalini kuruyorum" şeklinde konuşmuştu.
Filmde Nuh'u canlandıracak kişi de Gladyatör filminden bilinen Russell Crowe,Nuh'un eşi Naameh'i de Akıl Oyunları filminden Jennifer Connelly,Nuh'un oğullarını ise Logan Lerman ve Douglas Booth ve yine Nuh'un evlatlık kızı Ila'yı güzel oyuncu olan son filmi Perks of being a wallflower adlı filmden bildiğimiz Emma Watson canlandıracağı filmin çekimleri New York ve İzlanda'da devam ederken Sandy kasırgasıyla film setini suların basmasıyla ara verildiği açıklandı.Emma Watson da Marie Claire dergisinin Şubat 2013 sayısına Sandy kasırgası ile ertelenen 'Nuh' filmi çekimleri hakkında ; şunları demişti.
"O an düşündüğüm şey "Ne karanlık bir ironi ama?" Sanırım kimse bunun bu kadar etkileyici olacağını sanmıyordu. Şansıma benim olduğum bölge çok etkilenmedi, bu çok iyi. Hayatımızın tüm kontrolü bizde sanıyoruz ama bu tarz olaylar olduğunda bizden de yüce bir güç olduğunu fark ediyoruz. Oldukça korkutucuydu."

Emma Watson(Ila),Logan Lerman(Sam)
Ayrıca filmin 28 Mart 2014'te sinemalarda gösterime girmesi planlanıyor.Filmin set görüntülerinden bir kaç kare. 

Russell Crowe(Nuh)
Kutsal Kitap'ta Nuh Peygamberin kısaca hayatı ise Adem'in oğulu Kayin'in kardeşi Habil'i öldürmesiyle toprağın lanetlenmesinden dolayı Nuh'a lanetlediği bu toprak yüzünden çektiğimiz eziyeti, harcadığımız emeği bu çocuk hafifletip bizi rahatlatacak" diyerek çocuğa Nuh adı verildi.Nuh "Rahatlık" anlamına gelir.(Yaratılış 5:29)Nuh'un öyküsü ise şöyle Nuh'un üç oğlu vardır ve adları ise Sam,Yafet ve Ham'dır.Nuh'un yaşadığı devirde insanlar yoldan çıkmıştı(Yaratılış 6:12) ve Rabbin yarattığı insanların bu halinden yüreği sızladı(Yaratılış 6:6) ve Rab de Nuh'a insanlara son vereceğini ve gemi yapıp kendisini ve aileni kurtarmasını istedi.

Nuh Peygamber de Rabbin tufan gelmeden önce gemiye kendisi ve ailesi ve her çeşit hayvandan çiftlerin de katılmasıyla yeryüzünü tufan kapladı.Nuh ve ailesi bu durumdan Rabbin yardımıyla kurtulmuşlardı.

Kaynaklar
Beyazperde.com
emmawatsonturkey.blogspot.com
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Facebook Reklam

Blogger Template by Clairvo