11.11.2013

Kurtulmak İstermisin?

Siz İsa Mesih’i kişisel Kurtarıcınız olarak kabul ettiniz mi? Bu soruyu doğru bir şekilde anlamak için ilk önce “İsa Mesih,” “kişisel” ve “Kurtarıcı” terimlerini anlamanız gerekmektedir. 

İsa Mesih kimdir? Birçok insan İsa Mesih’i iyi bir adam, büyük bir öğretmen ya da Tanrı’nın bir peygamberi olarak kabul eder. Bütün bunlar İsa hakkında kesinlikle doğrudur ama O’nun kim olduğunu tamamen tanımlamazlar. Kutsal Kitap bizlere İsa’nın beden almış Tanrı, insan biçimini almış Tanrı olduğunu bildirir Yuhanna 1:1, 14). Tanrı, bize öğretmek, bizi iyileştirmek, bizi düzeltmek, bizi bağışlamak ve bizim için ölmek üzere yeryüzüne gelmiştir! İsa Mesih, Tanrı, Yaratıcı, egemen Rab’dir. (Bkz.İsa Mesih Rab olduğunu söyledi mi?) Siz bu İsa’yı kabul ettiniz mi? 

Bir Kurtarıcı nedir ve neden bir Kurtarıcı’ya ihtiyacımız vardır? Kutsal Kitap bize hepimizin günah işlediğimizi, hepimizin kötü işler yaptığımızı söyler (Romalılar 3:10-18). Günahımızın sonucu olarak Tanrı’nın öfkesi ve gazabını hak ederiz. Sonsuz Tanrı’ya karşı işlenen günahların tek adil cezası sonsuz cezadır (Romalılar 6:23; Vahiy 20:11-15). Bir Kurtarıcı’ya ihtiyacımız olmasının nedeni de budur! 

İsa Mesih yeryüzüne gelmiş ve bizim yerimize ölmüştür. ( İsa’nın ölümü günahlarımız için sonsuz bir ödemeydi (2 Korintliler 5:21). İsa, günahlarımızın cezasını ödemek için öldü (Romalılar 5:8). İsa bizim bu bedeli ödemememiz için onu Kendisi ödedi. Bkz. İsa Çarmıhta Neden Öldü? O’nun tek Kurtarıcı olmasının nedeni de budur (Yuhanna 14:6; Elçilerin İşleri 4:12)! Siz İsa’ya Kendi Kurtarıcınız olarak güveniyor musunuz?

İsa sizin “kişisel” Kurtarıcınız mı? Birçok insan Hristiyanlığı kiliseye gitmek, törenlere katılmak, ve/veya günah işlememek olarak görür. Hristiyanlık bu değildir. Gerçek Hristiyanlık, İsa Mesih’le kişisel bir ilişkidir. İsa’yı kişisel Kurtarıcınız olarak kabul etmek, O’na kişisel olarak iman edip güvenmek anlamına gelir. Kimse başka birisinin imanıyla kurtulamaz. Kimse belirli işler yaparak kurtulamaz. Kurtulmanın tek yolu, İsa’yı kişisel Kurtarıcınız olarak kabul etmek, O’nun ölümüne günahlarınızın bedeli ve dirilişine sonsuz yaşamınızın garantisi olarak güvenmektir (Yuhanna 3:16). Bkz. İsa'yı diğerlerinden farklı kılan nedir?İsa sizin kişisel Kurtarıcınız mı?

Eğer İsa Mesih’i kişisel Kurtarıcınız olarak kabul etmek istiyorsanız Tanrı’ya şu sözleri söyleyin. Unutmayın, ne bu duayı ne de başka bir duayı etmek size kurtarmaz. Sadece İsa Mesih’e iman edip O’nun çarmıhtaki tamamlanmış işine inanmak sizi günahtan kurtarabilir. Bu dua sadece Tanrı’ya O’na olan imanınızı dile getirmenin ve kurtuluşunuzu sağladığı için O’na teşekkür etmenin bir yoludur. “Tanrım, Sana karşı günah işlediğimi ve cezayı hak ettiğimi biliyorum. Ama İsa Mesih’in O’na imanla bağışlanabilmem için benim hak ettiğim cezayı Kendi üzerine aldığına inanıyorum. Senin beni bağışlama teklifini kabul ediyor ve kurtuluş için Sana güveniyorum! Sonsuz yaşam armağanı olan harika lütfun ve bağışlanmandan ötürü Sana teşekkür ederim! Amin!”
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Facebook Reklam

Blogger Template by Clairvo